Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin

9. internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin/Rijeka

Partner

ITALIJA

 

 italy large flag

Organizatori

VANIMA_logo

 

Filmsko-kreativni

studio VANIMA

 


 

art-kino logo

 

Art-kino

 


 

 

VANIMA

je članica:

 

ecfa

 


 

ycn logo

 

Suorganizatori

ASIFA Croatia logo-02 

 

logo pou kino-1

Kino Gaj
 
 

Pokrovitelji

 
 
havc_natpis_hrv
 

 

 varazdin_logo

 

 
Grad_Rijeka_Grb.jpg
 

 
logo turisticka
 

 
dhfr-logo
 
 

Žiri VAFI 8

johnchill lee

SLUŽBENI ŽIRI

 

Johnchill Lee (1965.) diplomirao je filozofiju na Sveučilištu u Qinghuai i doktorirao na Sveučilištu u Wuhanu.U Kinu je prvi “doveo” 3D animaciju i potom kinesku animaciju uveo u eru kompjuterske i „bespapirne“ animacije. Provodio je državni 863 program i brojne druge pekinške projekte (vezane uz animaciju) iz područja znanosti i tehnologije.

Osnovao je prvu međunarodnu mrežu animacijske „bespapirne“ produkcije u Kini.

Posljednjih godina u prvi plan stavlja teoriju „pan-animacije“; istražuje industrijalizaciju tradicionalne animacije i digitalnu umjetnost iz perspektive industrije digitalnog sadržaja.

Institut za kulturnu promociju Koreje i Udruga za industriju digitalnog sadržaja Tajvana ugošćuju ga kao vrsnog stručnjaka. Povremeno predaje na mnogim sveučilištima u Kini i diljem svijeta. Bio je član žirija nekoliko poznatih međunarodnih animacijskih događaja u SAD-u, Japanu, Koreji, Italiji i Indiji. Angažiran je više puta da piše o digitalnom sadržaju i industriji animacije, teoriji i tehnologiji u domovini i van nje. Vrši sljedeće dužnosti: član je uprave ASIFA-e, glavni tajnik ASIFA Kine, ravnatelj Kineskog animacijskog instituta, predsjednik Udruge za industriju digitalnog sadržaja Pekinga, znanstvenik na Filmskoj akademiji u Pekingu, međusektorski ekspert za razvoj nacionalne animacije i stripa i predsjednik uprave tvrtke Dison Digital Entertainment Technology iz Pekinga.

 

 

martina mestrovic

Martina Meštrović (1974.) diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Tijekom i nakon studija izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi. U svijet animiranog filma otisnula se 2004. godine radeći na filmovima kao 2D i 3D scenografkinja, animatorica i redateljica. Debitantski film BLA (2013.) višestruko je nagrađivan kao i drugi film Petrova šuma (2016.). Trenutno, zajedno sa Tanjom Vujasinović priprema treći film, animirano-dokumentarni film o kiparici Mariji Ujević-Galetović. Od 2014. godine u Kulturnom centru Peščenica u Zagrebu povremeno vodi dječje animacijske radionice. U slobodno vrijeme vježba i instruira borilačku vještinu Tai-chi.

 

 

midhat ajanovic

Midhat Ajanović (1959.) rođen u Sarajevu, a od 1994. godine živi u Göteborgu. Doktorirao je filmologiju sa tezom iz animiranog filma na Sveučilištu u Göteborgu. Profesor je na Odsjeku za medije pri Sveučilištu West u Trollhättanu gdje je glavni predavač na kolegijima Vizualne komunikacije, Estetika animacije, Povijest filma i Storytelling. Bio je i umjetnički direktor zagrebačkog Animafesta. Stalni je predavač na Školi medijske kulture dr. Ante Peterlić koju organizira Hrvatski filmski savez. U slobodno vrijeme se amaterski bavi književnošću i satiričnim crtežom.

 

 

 

PLAVI VAFI

 

Gorana Banda

 

Maja Flego

 

 


 

  EPK_2020_Rijeka_logo.png

             Rijeka 2020

 


Pratite nas :)

VAFIonFACEBOOK  

Galerija slika

382135 572546636100951 1527256727 n-1

Ova internetska stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje.

Klikom na gumb "U redu" pristajete na korištenje kolačića.

EU Cookie Directive Module Information