Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin

9. internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin/Rijeka

Partner

ITALIJA

 

 italy large flag

Organizatori

VANIMA_logo

 

Filmsko-kreativni

studio VANIMA

 


 

art-kino logo

 

Art-kino

 


 

 

VANIMA

je članica:

 

ecfa

 


 

ycn logo

 

Suorganizatori

ASIFA Croatia logo-02 

 

logo pou kino-1

Kino Gaj
 
 

Pokrovitelji

 
 
havc_natpis_hrv
 

 

 varazdin_logo

 

 
Grad_Rijeka_Grb.jpg
 

 
logo turisticka
 

 
dhfr-logo
 
 

Žiri 9. VAFI

andrea martignoni foto

Andrea Martignoni

 

Andrea je talijanski izvođač, zvučni dizajner, povjesničar i distributer na području animacije. Izradio je glazbu za kratke animirane filmove "Blu" autora Saula Saguattia, Michela Bernardia, Pierra Héberta, Davida Buoba, Roberta Catania, Petre Zlonoge, Virginie Mori, Iaina Gardnera, Soetkin Verstegene, Ivana Bogdanova, Martine Mestrović, Izabele Plucinski i Manfreda Manfredia, a u suradnji sa skladateljem Amosom Cappucciom, te za filmove koje su napravili Ulo Pikkov, Martina Scarpelli i Iva Ciric. Predavao je povijest animacije u likovnoj umjetnosti Palermo i 2014. godine na Sveučilištu IULM u Milanu. Usko surađuje s Školi animacijskih radionica u Viborgu i surađuje s nekoliko međunarodnih festivala s tečajevima, radionicama i predavanjima o temama vezanim uz animaciju i glazbu. Često biva pozivan u međunarodne žirije i selekcijske odbore po cijelom svijetu. Surađivao je s Fred Frith, Basmati, Laboratorio di Musica e Immagine, Pierre Hébert, Theodore Ushev, Compagnia d'Arte Drummatica, Edoardo Raon, Mazen Kerbaj, Philip Greenlief na nekoliko međunarodnih filmskih i glazbenih festivala. Vodi radionice zajedno s Basmati A.C. i Kulturnim udrugama OTTOmani, te aktivno djeluje na promicanju talijanske animacije na međunarodnoj razini. Osvojio je Zlatni Reiter za najbolji soundtracku na 23. izdanju Međunarodnog kratkog filma FilmFest Dresden i nagradu ASIFA Italije 2010. godine. Od 2011. godine radi s Paolom Bristol, ANIMAZIONI, DVD kolekciju o talijanskoj suvremenoj animaciji.

 

 

 

ana husman foto

Ana Hušman

 

Ana je rođena 1977. godine u Zagrebu. U svojim radovima raščlanjuje strukturu i teksturu filmskih elemenata kroz različite forme filma, instalacije, knjige, zapisa slike, zvuka, teksta. Eksperimentira s mogućnostima animacije, dokumentarnim i igranim elementima u filmu, glasom i artikulacijom. Unutar radnih procesa, zanima ju propitivanje i obrtanje pozicije amaterskog i profesionalnog subjekta performativnosti, samog medija te struktura koje diktiraju i proizvode obrasce ponašanja. Docentica je na odsjeku za animirani film i nove medije, Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu i suosnivačica udruge RESTART, gdje već dugi niz godina vodi program filmske edukacije za velike i male. 

 

  

 

 

igor prassel foto

Igor Prassel


Igor je rođen 1971. godine u mjestu na slovenskoj obali Koper-Capodistria. Od 2002. godine vodi mjesečnu seriju animiranog filma u Slovenskom kinoteku, gdje trenutno radi kao kustos. Bio je kao član žirija i programa na važnim međunarodnim festivalima animacije i kratkog filma širom svijeta. Od 2010. predaje povijest i teoriju animiranog filma na Sveučilištu u Novoj Gorici. U 2012. godini slovenska je kinoteka objavila svoju knjigu „Filmografija slovenskog animiranog filma 1952. - 2012.". 2004. godine osnovao je Međunarodni festival animiranog filma Animateka (www.animateka.si), gdje je umjetnički ravnatelj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  EPK_2020_Rijeka_logo.png

             Rijeka 2020

 


Pratite nas :)

VAFIonFACEBOOK  

Galerija slika

382135 572546636100951 1527256727 n-1

Ova internetska stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje.

Klikom na gumb "U redu" pristajete na korištenje kolačića.

EU Cookie Directive Module Information