Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin

9. internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin/Rijeka

Partner

ITALIJA

 

 italy large flag

Organizatori

VANIMA_logo

 

Filmsko-kreativni

studio VANIMA

 


 

art-kino logo

 

Art-kino

 


 

 

VANIMA

je članica:

 

ecfa

 


 

ycn logo

 

Suorganizatori

ASIFA Croatia logo-02 

 

logo pou kino-1

Kino Gaj
 
 

Pokrovitelji

 
 
havc_natpis_hrv
 

 

 varazdin_logo

 

 
Grad_Rijeka_Grb.jpg
 

 
logo turisticka
 

 
dhfr-logo
 
 

Selekcija

 

VAFI Selekcijska komisija


linda golik horvat foto

Linda Golik Horvat

 

Linda je rođena 1983. godine u Čakovcu. Diplomirala je na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Dugogodišnja je članica Škole animiranog filma ŠAF Čakovec, u sklopu koje je sudjelovala na festivalima animiranog filma u Hrvatskoj i svijetu te je bila polaznica nekoliko internacionalnih radionica. Kao animator radila je na animiranim fragmentima filma Zorana Tadića „Ne daj se, Floki!" i namjenskom filmu „Nije na prodaju: Ekskurzija". Bila je voditeljica na 2. ljetnoj radionici animiranog filma u Varaždinu koju je organizirala VANIMA. Tijekom studija izlaže na skupnim izložbama fotografije dok je prvu samostalnu izložbu imala 2016. god. u Centru za kulturu Čakovec. Sudjeluje na filmski revijama s autorskim video radovima. Članica je Hrvatskog dizajnerskog društva i ASIFA Hrvatska .

 

 

zvonimir hans

Zvonimir Haramija Hans

 

Zvonimir je rođen 1978. godine u Čakovcu. 2007. godine je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u grafičkoj klasi prof. Šiška. Od 2004. godine se bavi animacijom. Radi na različitim projektima Croatia i Zagreb filma („Laku noć Hrvatska", „Hlapić sport", „Profesor Baltazar") na poslovima animacije, izrade lay-outa i knjiga snimanja. Također, kao animator, radi na nekoliko edukativnih animiranih projekata za austrijsko i njemačko tržište , za firmu Helbling Verlag („The painting", „The Goat", „Time for fun"). Od lipnja 2009. do prosinca 2011. radi u firmi Bold studio u Zagrebu na poslovima animacije i postprodukcije. Autor je kratkog animiranog filma, „Monster Master", koji je prikazan na nekoliko domaćih i stranih festivala filma i animacije, a kao glavni animator radio je na kratkom animiranom filmu „My Way" redatelja Veljka Popovića (koji je rađen po knjizi Svjetlana Junakovića). Bavi se slikarstvom, ilustracijom i izradom animiranih video spotova i slikanjem murala. Radio je animirane spotove uglavnom za alternativne bendove i izvođače od kojih su zapaženija dva spota za projekt „Ohnokono" koji je radio u suradnji s glazbenikom Konradom Mulvajem tijekom 2013. i 2014. godine. Samostalno izlaže od 2004. godine. Povremeno vodi likovne radionice za djecu u suradnji s Goethe institutom u Zagrebu i Muzejom grada Koprivnice. Trenutno živi i radi kao prof. likovne kulture u Koprivnici.

 

 

 

RAFI Selekcijska komisija


dubravka rafi

Dubravka Kalinić Lebinec

 

Dubravka 1986. godine osniva Školu animiranog filma VANIMA – Varaždinski animatori. Pod njenim vodstvom, kroz osamnaest godina rada, filmsku animaciju je učilo dvjestotinjak djece autora izradivši šezdesetak filmova nagrađivanih na domaćim i stranim festivalima neprofesionalnog animiranog filma. U istom razdoblju Dubravka održava predavanja s područja filmske kulture u razrednoj nastavi i izvannastavnim aktivnostima na stručnim skupovima učitelja razredne nastave kako u Varaždinu tako i u drugim hrvatskim gradova. Od 2004. godine vodi grupu pod nazivom „Školsko kino Dođi, vidi, viči", a nekoliko godina kasnije proširuje područje djelovanja grupe i mijenja naziv u „Medijska kultura Dođi, vidi, viči". Kontinuirano održava predavanja i radionice za učenike i prosvjetne djelatnike nastojeći osvijestiti značaj medijske pismenosti te je s istim ciljem izradila i uređuje web stranicu. Od 2015. godine ponovo se bavi filmsko-pedagoškim radom kao voditeljica Ljetnih filmskih radionica i redovitih grupa Filmsko-kreativnog studija VANIMA. Autorica je nekoliko animiranih filmova, neprofesionalno se bavi fotografijom. Diplomirana je učiteljica razredne nastave i radi na Drugoj osnovnoj školi Varaždin.

 

 

sandra rafi

Sandra Malenica

 

Sandra je članica VANIME od svoje osme godine. Prvo kao autorica, a onda kao voditeljica. Radila je kao grafička urednica u lokalnim novinama, programska voditeljiva VAFI festivala i kina Galerija, bila je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin, a sada obnaša dužnost zamjenice gradonačelnika grada Varaždina. Cijeli život posvećena je raznim vrstama umjetnosti i kulturnom djelovanju, no posebno mjesto zauzimaju mediji s naglaskom na animirani film. Nakon prirodoslovno-matematičke gimnazije, upisala je i diplomirala na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – smjer hrvatskg jezika i književnosti i komparativne književnosti, a trenutno je na Poslijediplomskom doktorskom studiju književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture na istom fakultetu.

 

 


 

  EPK_2020_Rijeka_logo.png

             Rijeka 2020

 


Pratite nas :)

VAFIonFACEBOOK  

Galerija slika

382135 572546636100951 1527256727 n-1

Ova internetska stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje.

Klikom na gumb "U redu" pristajete na korištenje kolačića.

EU Cookie Directive Module Information