Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin

9. internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin/Rijeka

Partner

ITALIJA

 

 italy large flag

Organizatori

VANIMA_logo

 

Filmsko-kreativni

studio VANIMA

 


 

art-kino logo

 

Art-kino

 


 

 

VANIMA

je članica:

 

ecfa

 


 

ycn logo

 

Suorganizatori

ASIFA Croatia logo-02 

 

logo pou kino-1

Kino Gaj
 
 

Pokrovitelji

 
 
havc_natpis_hrv
 

 

 varazdin_logo

 

 
Grad_Rijeka_Grb.jpg
 

 
logo turisticka
 

 
dhfr-logo
 
 

Selekcija VAFI 8

JUNIOR SELEKCIJA


ida loher

Ida Loher (1973.) diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je i zaposlena. Dugi niz godina radila je u Osnovnoj školi Šestine u Zagrebu gdje je vodila radionice za animirani film. Filmovi nastali u sklopu radionice redovito su prikazivani na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece te u sklopu manifestacije „Noć muzeja“.

Objavila je više udžbenika, priručnika za učitelje i radnih listova iz područja likovne kulture te održala brojne radionice za učitelje i odgajatelje. Sudjelovala je u izradi prijedloga kurikuluma za Likovnu kulturu i Likovnu umjetnost u sklopu Cjelovite kurikularne reforme.

Suosnivačica je i članica udruge za promicanje vizualne kulture OPA. U sklopu djelovanja udruge organizirala je niz tribina, stručnih skupova i edukativnih projekata za djecu i mlade.Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi te se bavi ilustriranjem i pisanjem priča za djecu.

Osnovala je kazalište za djecu i mlade Tigar teatar s Ivom Matijom Bitangom i Leom Vukelićem. U sklopu Tigar teatra bavi se produkcijom, piše tekstove, izrađuje scenografije, lutke i rekvizite, održava radionice te se bavi istraživanjem i izražavanjem u različitim medijima.Članica je HDLU-a.

 

martin babic

Martin Babić (1987.) završio je odjel za scenografski dizajn pri ŠPUD-u i Odjel za animirani film i nove medije pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.
U animiranom filmu uglavnom se izražava u tehnikama Stop-animacije i 2d crtane animacije.

Neki od animirano filmskih radova na kojima je radio su Cheeky fellow, Studentska špica za Animafest 2012., Jure Grando – Štrigun iz Kringe, te tri epizode animirane serije Tko preživi pričat će.
Stop-animirani lutka film Balada o fruli i ogrlici je trenutno u fazi predprodukcije.

U organizaciji Hrvatskog filmskog saveza je održao dvije radionice animiranog filma sa osnovnoškolcima i dvije sa srednjoškolskim uzrastom, te jednu sa osnovnoškolcima u organizaciji MSU-a.

Od ostalih interesa zanima ga, umjetnost, komunikacija, glazba, putovanje po svemiru te pričanje i izvođenje gluposti.

 

 

SENIOR SELEKCIJA

 

dubravkaDubravka Kalinić Lebinec 1986. godine osniva Školu animiranog filma VANIMA – varaždinski animatori. Pod njenim vodstvom, kroz osamnaest godina rada, filmsku animaciju je učilo dvjestotinjak djece autora izradivši šezdesetak filmova nagrađivanih na domaćim i stranim festivalima neprofesionalnog animiranog filma. U istom razdoblju Dubravka održava predavanja s područja filmske kulture u razrednoj nastavi i izvannastavnim aktivnostima na stručnim skupovima učitelja razredne nastave kako u Varaždinu tako i u drugim hrvatskim gradova. 

Od 2004. godine vodi grupu pod nazivom Školsko kino Dođi, vidi, viči, a nekoliko godina kasnije proširuje područje djelovanja grupe i mijenja naziv u Medijska kultura Dođi, vidi, viči. Kontinuirano održava predavanja i radionice za učenike i prosvjetne djelatnike nastojeći osvijestiti značaj medijske pismenosti te je s istim ciljem izradila i uređuje web stranicu

Autorica je nekoliko animiranih filmova, neprofesionalno se bavi fotografijom. Diplomirana je učiteljica razredne nastave i radi na Drugoj osnovnoj školi Varaždin.

 

malenicaSandra Malenica članica je VANIME od svoje osme godine. Napravila je desetak animiranih filmova, od kojih su mnogi osvajali nagrade u dječjim revijama i festivalima u Hrvatskoj i svijetu. 2008. godine bila je u ASIFA žiriju dugometražnog Animafesta, a uz vođenje grupa za animirani film za djecu i mlade, vodila je i niz radionica za animirani film u Hrvatskoj i svijetu.

Završila je Filozofski fakultet - hrvatski jezik i književnost i komparativnu knjževnost. Suosnivačica je i programska direktorica VAFI festivala.

Članica je ASIFA-e Hrvatske, a trenutno obnaša dužnost ravnateljice u POU Varaždin. 

 

 


 

  EPK_2020_Rijeka_logo.png

             Rijeka 2020

 


Pratite nas :)

VAFIonFACEBOOK  

Galerija slika

382135 572546636100951 1527256727 n-1

Ova internetska stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje.

Klikom na gumb "U redu" pristajete na korištenje kolačića.

EU Cookie Directive Module Information