Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin

9. internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin/Rijeka

Partner

ITALIJA

 

 italy large flag

Organizatori

VANIMA_logo

 

Filmsko-kreativni

studio VANIMA

 


 

art-kino logo

 

Art-kino

 


 

 

VANIMA

je članica:

 

ecfa

 


 

ycn logo

 

Suorganizatori

ASIFA Croatia logo-02 

 

logo pou kino-1

Kino Gaj
 
 

Pokrovitelji

 
 
havc_natpis_hrv
 

 

 varazdin_logo

 

 
Grad_Rijeka_Grb.jpg
 

 
logo turisticka
 

 
dhfr-logo
 
 

O festivalu

 

ZAŠTO VAFI?

 

VAFI – internacionalni festival animiranih filmova djece i mladih Varaždin pokrenut je u želji da od Filmsko-kreativnog studija VANIME, Varaždina, ali i Hrvatske, učinimo mjestom gdje će djeca, mladi, profesionalci, naši gosti, ali i svi zaljubljenici u animirani film moći izmjenjivati svoja iskustva te stvoriti nova prijateljstva van granica države, mjestom gdje će djeca i mladi moći uživati u filmovima, naučiti nešto novo i  istovremeno se međusobno družiti. Tako će biti zasjenjena sama svrha većine festivala i stvoriti okolinu gdje će VAFI biti festival filmova, animacije, djece i mladih, a ne samo nagrada.

 

VAFI promovira isključivo univerzalne i trajne vrijednosti te stvaralaštvo djece i mladih. VAFI 5 nadopunjen je i animiranim filmovima rađenim upravo za njih - za djecu i mlade, a nastavlja i dalje sa širenjem horizonata predstavljajući razne oblike i mogućnosti animacije koje prezentira kroz partnera festivala. VAFI također promiče dječja prava kroz nagradu PLAVI VAFI koja se dodjeljuje za film koji najviše promiče dječja prava.  

 

Spoj "velikih" i "malih" animatora prilika je da "mali" animatori razgovaraju s "velikim" animatorima, da se druže, izmjenjuju iskustva, a ujedno se vrijedni članovi VANIME, organizator VAFI-ja direktno uključiti u prosudbu i ocjenjivanje najboljih animiranih filmova za djecu i mlade. Specifična je to situacija gdje će djeca animatori ocjenjivati odrasle kolege, dok će odrasli ocjenjivati djecu i mlade.

 

Dio VAFI-ja koji predstavlja animirane filmove OD djece i mladih od 5. VAFI-ja nosi ime JUNIOR, dok se dio animiranih filmova ZA djecu i mlade zove SENIOR. Od 9 VAFI-ja, kategorija SENIOR se mijenja u kategoriju RAFI koja se odvija prvih 3 dana u Rijeci.

 

Kliknite na sliku za tour de Varaždin :)

 

Varazdin 

 

Varaždin, jedna od najljepših i najrazvijenijih gradova Hrvatske i grad prijatelja djece idealan je domaćin jednog takvog festivala u kojem želimo objediniti kvalitetu, znanje, profesionalnost, druženje, zabavu, stvaranje i kreativnost u savršeni balans.

 

 

 

 

 


 

  EPK_2020_Rijeka_logo.png

             Rijeka 2020

 


Pratite nas :)

VAFIonFACEBOOK  

Galerija slika

382135 572546636100951 1527256727 n-1

Ova internetska stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje.

Klikom na gumb "U redu" pristajete na korištenje kolačića.

EU Cookie Directive Module Information