Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin

9. internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin/Rijeka

Partner

ITALIJA

 

 italy large flag

Organizatori

VANIMA_logo

 

Filmsko-kreativni

studio VANIMA

 


 

art-kino logo

 

Art-kino

 


 

 

VANIMA

je članica:

 

ecfa

 


 

ycn logo

 

Suorganizatori

ASIFA Croatia logo-02 

 

logo pou kino-1

Kino Gaj
 
 

Pokrovitelji

 
 
havc_natpis_hrv
 

 

 varazdin_logo

 

 
Grad_Rijeka_Grb.jpg
 

 
logo turisticka
 

 
dhfr-logo
 
 

VAFI predstavljen u Kini

kina01

 

Od 16. do 19. studenog u Kini je održan 10. Xiamen International Animation Festival na kojem su dodijeljene nagrade Cyber Sousa. Priliku za predstavljanje i svoj dio u izložbenom prostoru imao je i VAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih kojeg je kao počasni gost Festivala u Ximenu predstavljao Hrvoje Selec iz Filmsko-kreativnog studija VANIMA.

 

Festival je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva industrije i informatičkih tehnologija NR Kine, točnije Odjela za informacijske tehnologije i softverske usluge, te Fujian - komisije za ekonomska i informacijska pitanja, a pod organizacijom Uprave Xiamena NR Kine.

Festivalu je cilj izgradnja komunikacijske platforme za profesionalce, spoj kreativne industrije i umjetnika animatora, ljubitelja animacija i računalnih igara koji se predstavljaju u ogromnom izložbenom centru kako bi privukli investitore u navedenim područjima. U sklopu festivala su organizirane brojne prezentacije i konferencije čiji su predavači vodeći lideri animacijskih studija, softverskih firmi za izradu mobilnih aplikacija, kao i predstavnika medija Kine, a priliku za predstavljanje i svoj dio u izložbenom prostoru imao je i VAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih kojeg je kao počasni gost Festivala u Ximenu predstavljao Hrvoje Selec iz Filmsko-kreativnog studija VANIMA.

 

kina02

 

Ovaj spoj animacije kao umjetnost, te informacijskih tehnologija i multimedije, uspješan je program koji spaja profesionalce i ljubitelje animiranih likova, softverske firme s animatorima, a cilj je preko tehnoloških parkova, kreativne industrije i sveučilišta razvijati nove platforme, konkurentnije na tržištu, s kvalitetnijim medijskim sadržajima.

 

'Pozvan sam o trošku organizatora predstaviti rad udruge VANIMA i VAFI festival, a bila je to prilika za predstavljanje hrvatske animacije općenito, ASIFA Hrvatske, Hrvatskog filmskog saveza, Hrvatskog audiovizualnog centra, ali i grada Varaždina. Drago mi je što se naša suradnja s ASIFA Kinom i NR Kinom nastavlja, a VAFI će se razvijati u jednom novom smjeru, kojem će za cilj biti spajanje navedenih područja u našoj sredini. No sve novine koje nas očekuju na VAFI festivalu uskoro će biti pobliže predstavljene javnosti kao i detaljni dogovori i suradnje s Kinom. Svakako će naš Festival biti razvijan i u kreativnom i u inovativnom smislu, pokretač budućih implementacija i razvoja Centra kreativne industrije na našem području' izjavio je tim povodom direktor VAFI festivala Hrvoje Selec.

 

kina03

 

 
 

 


 

  EPK_2020_Rijeka_logo.png

             Rijeka 2020

 


Pratite nas :)

VAFIonFACEBOOK  

Galerija slika

382135 572546636100951 1527256727 n-1

Ova internetska stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje.

Klikom na gumb "U redu" pristajete na korištenje kolačića.

EU Cookie Directive Module Information