Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin

9. internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin/Rijeka

Partner

ITALIJA

 

 italy large flag

Organizatori

VANIMA_logo

 

Filmsko-kreativni

studio VANIMA

 


 

art-kino logo

 

Art-kino

 


 

 

VANIMA

je članica:

 

ecfa

 


 

ycn logo

 

Suorganizatori

ASIFA Croatia logo-02 

 

logo pou kino-1

Kino Gaj
 
 

Pokrovitelji

 
 
havc_natpis_hrv
 

 

 varazdin_logo

 

 
Grad_Rijeka_Grb.jpg
 

 
logo turisticka
 

 
dhfr-logo
 
 

Novosti u organizaciji Festivala i otvorene prijave!

rok prijava vafirafi

 

Kao što su organizatori najavili ove godine na zatvaranju 8. VAFI festivala, od 2018. godine Festival mijenja ime, a osim u Varaždinu, bit će održan i u Rijeci.

 

9. VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin/Rijeka održava se od 28. svibnja do 3. lipnja 2018. godine – prva tri dana u Rijeci, a zatim od četvrtka do nedjelje u Varaždinu i to u suradnji s Italijom kao zemljom partnerom.

 

 

– Nakon osam realiziranih izdanja VAFI festivala odlučili smo uvesti nekoliko novina u sam Festival od kojih je najbitnija ona vezana uz suradnju s Javnom ustanovom Art-kino iz Rijeke koja postaje organizator manifestacije uz Varaždinsku VANIMU. Ne želimo dopustiti da sam Festival stagnira, te smo se odlučili za navedeni korak nakon dužeg vremena međusobne suradnje. Art-kino je jedna od vodećih ustanova u Rijeci ne samo u razvoju audiovizualne djelatnosti na području grada, već i u pripremama za Europsku prijestolnicu kulture. Čast je surađivati s jednom od vodećih ustanova u audiovizualnoj djelatnosti u Hrvatskoj, kao i s gradom koji se priprema preuzeti titulu Europske prijestolnice kulture 2020. – rekao je Hrvoje Selec, direktor Festivala

 

Uz navedeno i sam koncept Festivala je promijenjen i sad nosi ime VAFI & RAFI. Riječ je o dvije sekcije – VAFI predstavlja dio gdje se natječu animirani filmovi koje su radila djeca i mladi do 18 godina starosti (u tri već poznate kategorije: MINI, MIDI i MAXI), dok RAFI predstavlja dio festivala gdje se natječu profesionalni animirani filmovi za djecu i mlade u četiri kategorije namijenjene za dobne skupine (0-6, 7-10, 11-14 i 15-18 godina starosti).

 

Počele su i prijave animiranih filmova na VAFI & RAFI festival, a traju sve do 31. siječnja 2018. godine. Po završetku prijava selekcijska komisija će iste pregledati, a koji animirani filmovi su ušli u natjecateljsku konkurenciju, saznat ćemo krajem ožujka. Više informacija o pravilniku prijava pogledajte ovdje, a prijavu izvršite ovdje.

 

 


 

  EPK_2020_Rijeka_logo.png

             Rijeka 2020

 


Pratite nas :)

VAFIonFACEBOOK  

Galerija slika

382135 572546636100951 1527256727 n-1

Ova internetska stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje.

Klikom na gumb "U redu" pristajete na korištenje kolačića.

EU Cookie Directive Module Information