Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin

9th International Children and Youth Animation Film Festival Varaždin/Rijeka

Partner

ITALY

 

 italy large flag

Organizer

VANIMA_logo

 

Creative Film

Studio VANIMA

 _____________

art-kino logo

Art-kino

 _____________

 

VANIMA 

is member of:

 

ecfa

 

ycn logo

 

Coorganizers

ASIFA Croatia logo-02 

 

logo pou kino-1

logo pou kino-2
 

Patrons

 
havc_natpis_hrv

 


 varazdin_logo

 


grad rijeka grb 


 

logo turisticka

 

 


  

dhfr-logo

 

 

 

Službeno je otvoren 9. VAFI & RAFI festival u Rijeci i Varaždinu

vz projekcije 3

 

 

Deveti internacionalni festival animiranog filma djece i mladih od ove se godine po prvi put održava u Varaždinu i Rijeci. Bogat program VAFI & RAFI festivala počeo je u ponedjeljak, 28. svibnja, u Rijeci, dok će varaždinski dio započeti u četvrtak, 31. svibnja, i trajat će sve do nedjelje, 3. lipnja.

 

Domaćin riječkog dijela festivala (RAFI) je Art-Kino, gdje su projekcije filmova započele u ponedjeljak ujutro, dok je službeno otvorenje bilo u 19 sati u Malom salonu MMSU-a, izložbom redatelja Božidara Trkulje i njegovog glumačkog – lutkarskog postava animiranog stop – animacijskog filma „Posljednji izazov" – prvog filma nastalog u Studiju za lutka film Zagreb filma.

 

 

RAFI dio

Svečanom otvaranju izložbe i festivala u Malom salonu MMSU-a osim autora, publici su se obratili organizatori VAFI & RAFI festivala – u ime domaćina Art-kina, Barbara Zupičić, te Hrvoje Selec iz varaždinske VANIME. Svoje zadovoljstvo početkom ove suradnje Varaždina i Rijeke u svom je obraćanju u ime grada Rijeke istaknuo Ivan Šarar, pročelnik Upravnog odjela za kulturu.

Završni dio RAFI dijela festivala održava se danas od 17:30 sati u Art-kinu, kada će se dodjeliti RAFI nagrade i održati projekcije pobjedničkih filmova. Također, prikazat će se animirani filmovi nastali na radionicama koje su vodili talijanski animatori s riječkom djecom i mladima.

 

ri izlozba 1

 

ri izlozba 2

 

 

 

VAFI dio

Iako je u Varaždinu od ponedjeljka trajao program projekcija za djecu iz škola i vrtića, koji su imali prilike gledati najblje slovenske animrane filmove - sutra, 31. svibnja, službeno počinje varaždinski dio festivala (VAFI) koji će svoje projekcije prikazivati u kinu GAJ. Ovom festivalskom dijelu pridružuje se i sedamdesetak malih autora sa svojim mentorima koji će pratiti šest službenih projekcija, razvrstanih u tri kategorije, odnosno vidjet će 111 animiranih filmova. Također, mladi će Varaždinci imati priliku raditi s voditeljima iz Italije te ostalim gostima koji će voditi radionice animacije koje će biti održane u Centru za mlade.

 

vz projekcije 4

 

vz projekcije 1

 

Službeno otvorenje bit će u 18:30 sati u kinu GAJ, a svečano otvorenje festivala također će otvoriti Božidar Trkulja zajedno s kolegom animatorom Markom Dješkom koji će se predstaviti izložbom u 19:30 sati u Galerijskom centru.

 

Dodjela „VAFI" statua održat će se zadnjeg dana, u nedjelju, 3. lipnja, u palači Herzer.
Također, nakon svečane ceremonije dodjele nagrada, prikazat će se pobjednički filmovi.

Panel rasprava: Mediji i maloljetnici – uvijek na granici etičnog

 

U sklopu VAFI dijela festivala, u petak, 1. lipnja, održat će se panel rasprava na temu „Mediji i maloljetnici – uvijek na granici etičnog" s početkom u 16 sati u palači Herzer.

Razgovarat će se o zaštiti maloljetnika u elektroničkim medijima, o djeci u medijima i njihovoj zaštiti te o međuprostoru kojeg s jedne strane ograničavaju propisi, s druge policija, a s treće strane interes javnosti.

 

Panelisti koji će voditi raspravu su Maja Flego iz Ureda pravobraniteljice za djecu, Gorana Banda iz Ureda UNICEF-a Hrvatske, Boško Picula – autor filmske emisije „Kokice" te profesor Darijo Čerepinko sa Sveučilišta Sjever.

 

Svi sadržaji u okviru VAFI & RAFI festivala su besplatni, a više informacija kao i službeni katalog možete pronaći na internetskim stranicama www.vafi.hr.

 

ri radionica 1

 

ri radionica 2

 

ri radionica 3

 

vz projekcije 2

 

 


 

  EPK_2020_Rijeka_logo.png

             Rijeka 2020

 


Follow us :)

              VAFIonFACEBOOK

 


 

Picture gallery

DSC03193

Ova internetska stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje.

Klikom na gumb "U redu" pristajete na korištenje kolačića.

EU Cookie Directive Module Information